Isnin, 24 November 2014

SISTEM KATERING BAB TIGA PERALATAN KATERING

  Saya pelajar dari kolej ptpl,shah alam.. Hari ini kami belajar Peralatan Katering bab tiga dalan subjek SISTEM KATERING...

   Perbezaan  FORNT OF HOUSE DAN BACK HOUSE....


 FORNT OF HOUSE
-LINE
-GLASS WARE
-HOLLOW WARE
-BAR COUNTER
-CUTLERLES
-CHINA WARE
-FURNITE
FURNITURE

GLASSWARE
HOLLOW WARE
CHINA WARE
CUTLERIES

BAR COUNTER  


   BACK OF HOUSE
-WORKING TABLE
-MIXER
-MEAT CHOPPER
-FOOD CUTTER
-STEAM JACKETED KETTEL
-FOOD SLICER
-TILTING FRYING PAN
-BROILER
-CHILLER DAN FREEZER



                  
WORKING TABLE

                                     
MIXER  


                               
MEAT CHOPPER
                                    
FOOD CUTTER      

                               
STEAM JACKETED KETTEL
                                             
FOOD SLICER
                                    
TILTING FRYING PAN
                                        
CHILLER DAN FREEZER
                Sampai disini sahaja blog saya tentang peralatan sistem katering... Terima kasih cikgu yang memberi tujuk ajar kepada kami.... Doakan kami berjaya menjadi chef yang terkenal..amin...
TERIMA KASIH sudi membaca blog saya... asalamulaikum sekian terima.. bye..
saya bakal CHEF SITI NUR SAHIRA... AMIN

1 ulasan:

  1. Penulisan yang baik. Lengkapkan penceritaan tentang lokasi tempat makan atau restoran yang menarik.

    BalasPadam